Voittajat palkittiin virtuaalisessa RadioGaalassa 26.3.2021
Voittajat palkittiin virtuaalisessa RadioGaalassa 26.3.2021
Aamulypsyn vuodesta 2014 alkanut voittoputki ei katkennut tänäkään vuonna. Se äänestettiin nyt jo 9. kertaa vuoden radio-ohjelmaksi RadioGaalan yleisöäänestyksessä. Viime vuoden aikana Aamulypsy sai uuden vahvistuksen, kun Janni Hussi liittyi mukaan Jaajon, Tuken, Annin ja Hovimuusikko Ilkan Aamulypsy-jengiin Annin lähtiessä perhevapaalle.
Jaajo pysyy suomalaisten suosikkijuontajana, sillä yleisö äänesti hänet nyt jo 10. kerran vuoden radiojuontajaksi. Kunnioitettava saavutus, onnea!
Yleisöäänestyksen voittaja on jo klassikkotuote. Raumalaisen Radio Ramonan 80-luvun lopun radiotoimilupahakemuksen kärkenä oli, että paikkakuntalaiset voisivat kuunnella suoria otteluselostuksia jääkiekkoseuransa ottelusta. Nykyisin tätä kiekkoiltaa kuuntelee kolme jäähallista kiekkofaneja, ulkomaita myöten. Kiekkoiltaa selostaa Risto Leino ja kommentaattoreina toimivat Heikki Kauhanen, Otto Honkaheimo ja Jari Torkki.
Kansa äänesti vuoden paikalliseksi radiojuontajaksi pohjois-pohjanmaalaisen Radio Pookin Joonas Hepolan. Voitto tuli Joonakselle vihdoinkin tänä vuonna, sillä jo viime vuonna hätisteltiin kärkisijoja yleisöäänestyksessä.
Radio Rockin lupaus on äärimmäisen selkeä ja se vetoaa tarkkaan mietittyyn kohderyhmään. KRT-luvut kertovat kuulijauskollisuuden voimasta. Koronavuoden aikana kanava toteutti monia yhteiskuntavastuullisia kampanjoita ja tekoja. Lisäksi kanavan kaupallinen tekeminen on ollut monipuolista ja osuvaa jo vuosikausia. Tämä kohderyhmänsä täsmäohjus on ollut RadioAwards-kilpailun shortilla lähes joka vuosi, mutta nyt ykkössija tuli ensimmäisen kerran.
Radio 957 osoitti hienosti kykynsä pitää liiketoimintansa pyörimässä vaikeista ajoista huolimatta. Kaupallisen kuunteluosuuden kasvattaminen uusista kilpailijoista huolimatta sekä kanavan myynnin kasvu näinä aikoina oli tuomariston mukaan erityisen vakuuttavaa. Koronavuoden aikana radio toteutti aidosti yhteisöllisiä ja paikallisia projekteja, joilla mm. auttoivat paikallisia yrityksiä koronakurimuksessa. Radio on valopilkku synkkyyden keskellä.
Epäröimättä hetkeekään oli viime vuoden isoin biisi. Se rikkoi kaikki ennätykset: sitä kuultiin suomalaisissa radioissa yhteensä 12 000 kertaa, se tavoitti yhteenlaskettuna kuulijoita miltei 300 miljoonaa kertaa ja se voitti kaupallisen radiotoimialan jakaman Kuukauden radiobiisi -palkinnon kuusi kertaa peräkkäin. (Biisin tekijät: Kimmo Laiho, Jukka Immonen, Antti Riihimäki, Kaisa Korhonen, Jenni Vartiainen)
Niina Jokiaho on pitkän linjan sitkeä ammattilainen, jonka omistautuneisuus näkyy ja kuuluu. Kanavan kaltaisen instituution kehittäminen on tarkkaa ja vaativaa puuhaa, ja asialleen omistautunut vuoden ohjelmapäällikkö onnistui johtamaan tätä kehitystä komeasti vuonna 2020.
Harri Moisio on ainutlaatuinen tapaus. Hän on monialainen, suvereeni suoriutuja, joka pystyy heittäytymään eri formaatteihin ja rooleihin ja haastattelee samalla intensiteetillä niin missin kuin ministerinkin. Tämä vertaansa vailla oleva henkilö vakuuttaa tekemisellään ja onnistuu luomaan uutta fanikansaa myös oman emokanavansa ulkopuolella.
Vuoden radioammattilainen Karri Helo osaa niin tekniikan kuin ihmisetkin. Hän on vaikuttanut pitkään alalla ja toteuttaa pyyteettömästi isoja asioita taustalla. Hän saa täydet pisteet saavutuksista, jotka mahdollistivat tiukassa koronatilanteessa organisaation toimintakyvyn säilymisen. Ilman hänen ja hänen tiiminsä panosta radio ei pyörisi. Tämä palkinto myönnetään niin Karri Helolle, joka on teknisen asiantuntijatiimin vetäjä, mutta myös hänen luotsaamalleen tiimille.
Tara Kojonen on pitkän linjan musiikkiammattilainen, jossa yhdistyy rock’n’roll ja rauhallisuus. Vaikka hän onkin nykyisessä roolissaan kohtuullisen tuore, on hän monessa liemessä keitetty kovan luokan ammattilainen. Työyhteisössä tämä vuoden musiikkipäällikkö on arvostettu, upea ja valoisa persoona.
Vuoden radiomyyjä Marja Selle teki haastavana vuonna erinomaisen myyntituloksen, vaikka asiakassalkku koostuikin pääasiassa tahoista, joiden liiketoimintaan korona vaikutti erittäin voimakkaasti. Marja on aktiivinen, empaattinen, osaava ja periksi antamaton ammattilainen, joka ei vähästä hätkähdä vaan hän löytää uusia tapoja toimia sekä tuottaa asiakkailleen lisäarvoa tuovia ratkaisuja.
Vuoden paikallinen radiomyyjä Mikko Piirainen ylitti paikallismyynnin tavoitteensa huimasti, vaikka myytävä paletti muuttuikin lähes täysin koronan vaikutusten vuoksi. Piiraisen myyntialueella radiomainonnan markkinaosuus on korkeampi kuin keskimäärin Suomessa. Ajetut kilometrit kertovat, että voittaja on ollut siellä missä maalit tehdään.
Bauer Median myyntitiimi osoitti sissiasennetta ja reagoi nopeasti muuttuneessa tilanteessa. Tiimi jaettiin organisatorisesti eri rooleihin ja sen yhteistyö, aikatauluttamiset ja asiakkaan haasteeseen räätälöidyt ratkaisut näyttävät pelaavan hienosti ja tuovat myös tulosta. Audiobrändäämisen merkityksen korostaminen erottui edukseen tuomariston tiukassa päätöksenteossa.
Bauer Median paikallinen Tampereen myyntitiimi onnistui systemaattisesti kasvattamaan kokonaismyyntiään viime vuoden aikana. Asiakkaita haastettiin uusien näkemyksellisten ratkaisuiden kautta ja paikallisia yrittäjiä tuettiin vaikeassa tilanteessa. Tiimi on myös tehnyt paljon työtä muokatakseen markkinoijien mielipiteitä radion roolista mainosmediana.
Vuoden luova ratkaisu Elämä on Kesälaiffii jatkoi hienolla ja nopeasti reagoidulla tavalla jo tutuksi tullutta konseptia ja otti samalla oivasti ajankohtaiset haasteet huomioon. Kristallinkirkas idea sai kohderyhmänsä ja juontajat innostumaan ja tekijät laittoivat itsensä hienosti peliin. Positiivinen, luova konsepti oli toimiva, ilahduttava ja se sai ihmiset osallistumaan.
Radio Rock -risteily oltiin aiemmin pidetty fyysisenä tapahtumana, mutta nyt se onnistuttiin siirtämään nerokkaalla tavalla radioon. Tuomaristo arvosti voittajatoteutuksessa nimenomaan sitä, että kampanja oli toteutettu puhtaasti radioon ja tehty kunnianhimoisesti täysin sen ehdoilla. Fyysistä tapahtumaa odottavat eivät pettyneet ja tämä jättiläinen onnistui olemaan kokoisensa myös koronavuotena.
Vuoden radiopromootio Anna Sen Soida -radio tarttui korona-ajan pahimpaan tilanteeseen hienosti ja osallisti laajan joukon musiikin tekijöitä ilon ja positiivisuuden kautta. Ison koneiston rohkea teko, jonka laadukas toteutus oli aivan omassa mittaluokassaan. Vuoden radiopromootio oli ikimuistoinen kampanja, joka auttoi musiikkialaa ja useita artisteja konkreettisesti koronan runtelemina aikoina.
Vuoden somekampanjassa Basson Improssa oli ilmatiivis konsepti, joka oli tiiviisti kiinni kaupunkikulttuurissa ja joka edusti hienosti kanavan omaa tyyliä. Ei yliyrittämistä vaan puhtaan luontevaa tekemistä ja lopputulos saavutti huikean reachin. Tuomaristo piti kampanjaa älyttömän hauskana ja olisi halunnut olla itsekin mukana tekemässä tällaista konseptia.
asten Sadut -kuunnelmasarja on kunnianhimoinen toteutus, jonka rikas tarinankerronta menee tunteisiin. Naiivi inhorealistinen ote on sarjalle eduksi ja se erottuu ns. perustekemisestä. Musiikki ja äänisuunnittelu ovat uniikkia ja käsityöllä itse tekijöiden toimesta tehtyä. Tämä radioteatteriin perustuva äänituotanto saa kuulijassa hymyn huulille ja naurunremahduksia aikaan.